Friday
,
26
March
2021
Friday
,
26
March
2021

Η Εθνική Πινακοθήκη, μια από τις πρόσφατες συνεργασίες μας, εγκαινιάστηκε ως μέρος των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι ΕΒ/Αrchitects παρείχαν υπηρεσίες μηχανικού για την υποστήριξη του εργοταξίου, καθώς και μια πληθώρα ΒΙΜ εφαρμογών κατά τη φάση κατασκευής της Μουσειογραφικής Μελέτης, συμβάλλοντας στην επίτευξη της τελικής παράδοσης του έργου, με στόχο τα επίσημα εγκαίνια της 24ης Μαρτίου 2021.

Τα επίσημα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης έγιναν την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ως μέρος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης. Ο Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Πολιτισμού υποδέχτηκαν ξένους ηγέτες σε μια ξενάγηση των συλλογών της Πινακοθήκης, καθώς και της επετειακής έκθεσης αφιερωμένης στην Επανάσταση του 1821.

Για μια λεπτομερή ματιά στη νέα Πινακοθήκη, δείτε στα άρθρα εδώ και εδώ.

Εκθεσιακοί Χώροι. Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

Το μουσείο άνοιξε μετά από μια εκτενέστατη ανακαίνιση και επέκταση που διπλασίασε τους εκθεσιακούς του χώρους, την οποία ανέλαβε η ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Είμαστε πολύ περήφανοι για την συμβολή μας σε αυτό το έργο, στο οποίο συμμετείχαμε παρέχοντας υποστήριξη εργοταξίου με καινοτόμες εφαρμογές BIM κατά τη φάση κατασκευής της Μουσειογραφικής Μελέτης, συμπεριλαμβανομένων σαρώσεων με εργαλεία 3D Laser Scanning για την αποτύπωση υπαρχόντων κατασκευών, πλήρους συντονισμένου μοντέλου BI και εκπόνηση τελικών κατασκευαστικών σχεδίων (shop drawings).

Για μια εις βάθος παρουσίαση της ενασχόλησης μας με το συγκεκριμένο έργο, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Κύρια Είσοδος. Φωτογραφία: Έλενα Ντάκουλα / Athens Voice

Το κτήριο της Πινακοθήκης, των αρχιτεκτόνων Παύλου Μυλωνά και Δημήτρη Φατούρου, μια μελέτη του 1966 με αποπεράτωση το 1975, έχει κηρυχθεί νεότερο μνημείο, ένα κατεξοχήν έργο του μοντερνισμού. Το 2001 εκπονήθηκε προμελέτη από τους πρώτους μελετητές για την ανακαίνιση και επέκταση της Πινακοθήκης και το 2008 τη οριστική μελέτη ανέλαβαν τα γραφεία «Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος - Πανουσάκης» και «Δ. Βασιλόπουλος & Συνεργάτες Ε.Ε.». Ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων έγινε από το μελετητικό γραφείο των καθηγητών Γιώργου Παρμενίδη, Christine Longuepée και Ιφιγένειας Μάρη.

No items found.
Read More
Back to top