Thursday
,
4
November
2021
Thursday
,
4
November
2021

BIM Conference 2021: Έργα με την εφαρμογή BIM, από τους EB/Architects

Το ΒΙΜ ως πλατφόρμα διεπιστημονικής συνεργασίας και επικοινωνίας.

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ολοήμερο υβριδικό συνέδριο με τίτλο ‘’BIM Conference 2021’’, με συνδιοργάνωση από το ΤΕΕ και την BOUSSIAS Communications, υπό την αιγίδα του European BIM Task Group. Ο βασικός άξονας των συζητήσεων και των ομιλιών, ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τεχνικού κλάδου μέσα από την μοντελοποίηση κατασκευαστικών πληροφοριών. H συμμετοχή των EB/Architects πραγματοποιήθηκε από τον ιδρυτή μας και BIM Expert, Μανώλη Μπόγρη.                                                                                                                                                      

Στόχος της ομιλίας ήταν να εξηγηθεί πώς μέσα από την εφαρμογή του BIM, σε μεγάλα έργα, επιταχύνονται οι διαδικασίες συντονισμού, επιλύονται βασικά μελετητικά ζητήματα καθώς και προωθούνται γρηγορότερα αποφάσεις ζωτικής σημασίας για τα έργα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον προσανατολισμό των EB/Architects, όσον αφορά στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ήδη, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες που μετετράπησαν σε εργαλεία. Μέσα από το πάνελ συζήτησης με άλλους συναδέλφους, θίχτηκαν ζητήματα θεσμικά, αλλά και πιο πρακτικά, όπως η εδραίωση του ΒΙM σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα αλλά πιο συγκεκριμένα, ο καθοριστικός ‘’ρόλος την μονάδας’’ στην ευρύτερη διάδοση του ΒΙΜ, αλλά και την εφαρμογή, της διαδικασίας, σε όλα τα επίπεδα και από όλες τις ειδικότητες.

Με μια 15ετή πλέον, εμπειρία στην εφαρμογή του ΒΙΜ, σε συνδυασμό με την μακρόχρονη πορεία στην αρχιτεκτονική, αλλά και με ένα εντυπωσιακό portfolio συμμετοχών σε prestigious έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζεται η ανάπτυξη των EB/Architects, με έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία και στόχο τον εκσυγχρονισμό του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούνται οι μελέτες αλλά και συνεργάζονται οι μελετητές.                                                                                                                              

Ελπίζουμε η συμμετοχή μας να έδωσε τροφή για σκέψη και το πέρασμα σε μια BIM εποχή, να έχει έρθει για όλους τους Έλληνες μελετητές.

No items found.
Read More
Back to top