Monday
,
15
February
2021
Monday
,
15
February
2021

Η αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport ολοκληρώνεται: Η συμμετοχή μας στα αεροδρόμια Σκιάθου και Ρόδου

Τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα στα 14 αεροδρόμια που είχε αναλάβει, τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για τον Απρίλιο του 2021. H ομάδα των EB/Architects συμμετείχε ενεργά στην Μελέτη δύο εκ των 14 αεροδρομίων.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα στα 14 αεροδρόμια που είχε αναλάβει, τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για τον Απρίλιο του 2021, με το συνολικό εγχείρημα να περιλαμβάνει την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης, καθώς και την εγκατάσταση μοντέρνων συστημάτων διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.

H ομάδα των EB/Architects, στα Πλαίσια της συνεργασίας μας με την OBERMEYER, συμμετείχαμε ενεργά στην Μελέτη δύο εκ των 14 αεροδρομίων. Εκπονήσαμε την προκαταρκτική μελέτη του αεροδρομίου της Ρόδου για την Fraport, ενώ το 2017 αναλάβαμε την επέκταση και ανακαίνιση του αεροδρομίου της Σκιάθου, σε όλα τα στάδια από την Προμελέτη έως και την Μελέτη Εφαρμογής, έργο για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

JSI Skiathos Airport Terminal - BIM Architecture Greece - EB/Architects

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» ειδικότερα, με την χρήση ΒΙΜ σε όλα τα στάδια της αρχιτεκτονικής μελέτης, υποστηρίξαμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό παράλληλα με τον συντονισμό της μελετητικής ομάδας, με ελέγχους συμβατότητας μεταξύ των μελετών (spatial coordination και clash detection), με παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας, εφαρμογές χρονικού προγραμματισμού (4D scheduling), και με την ανάλυση και επαλήθευση του κτιριολογικού προγράμματος και των σχεδιαστικών επιλογών (computational analysis of program and verification of design).

Έτσι επιτεύχθηκαν οι στόχοι για τις εργασίες επέκτασης κατά 2.185 τ.μ. και ανακαίνισης του υπάρχοντος αεροσταθμού, που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, 10% αύξηση των σημείων check-in, αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών από 3 σε 5, διπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών, εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων.

No items found.
Read More
Back to top